TravelJournal.net - Dream, Experience, Share! TravelJournal.net - Dream, Experience, Share!

Hoe werkt TravelJournal.net?

De kern van uw persoonlijke website op TravelJournal.net bestaat uit reisverhalen, zogenaamde Travel Journals en foto-albums met daarin de foto"s van uw reis. In deze handleiding zal kort uitgelegd worden hoe u een nieuwe Travel Journal aanmaakt op uw website. Tevens zal uitgelegd worden hoe u een nieuw foto-album aanmaakt op uw website en hoe u daarin foto"s kunt plaatsen.

Travel Journals

Op moment dat u inlogt op uw website op TravelJournal.net krijgt u de volgende 6 icoontjes te zien:
Starticoontjes

Om een nieuwe Travel Journal te starten klikt u op het volgende icoontje:
Start Nieuw Travel Journal

U kunt ook in het menu aan de linkerkant klikken op de optie "Travel Journals" en vervolgens in het daaronder opengeklapte submenu op de optie "New Travel Journal".

U krijgt nu een scherm te zien met uw wereldkaart waarop u de locatie van uw reisverhaal kunt aangeven. Dat doet u door eerst het betreffende land te selecteren. Zodra u dat gedaan heeft verspringt het scherm en kunt u een stad selecteren. U kunt eventueel ook handmatig een punt op de kaart selecteren door in het keuzeblok rechts naast de kaart de optie "Add a Waypoint" te selecteren en vervolgens op de gewenste plek op de kaart te klikken.

Zodra u het juiste punt op de kaart geselecteerd heeft, klikt u op de knop "Create Travel Journal". U krijgt nu een scherm te zien met de titel "Compose a new Travel Journal". Hier kunt u uw reisverhaal schrijven.

In het tekstveld "Title" voorziet u uw reisverhaal van een titel. In het grote tekstblok "Travel Journal" kunt u vervolgens uw verhaal typen.

Zodra uw verhaal af is, klikt u op de knop "Publish". Uw Travel Journal wordt nu automatisch opgeslagen en gepubliceerd op uw website.

Photo Albums

Op moment dat u inlogt op uw website op TravelJournal.net krijgt u de volgende 6 icoontjes te zien:
Starticoontjes

Om een nieuw foto-album te starten klikt u op het volgende icoontje:
Maak Nieuw Foto Album

U kunt ook in het menu aan de linkerkant klikken op de optie "Gallery" en vervolgens in het daaronder opengeklapte submenu op de optie "New Album".

U krijgt nu een scherm te zien met uw wereldkaart waarop u de locatie van uw foto-album kunt aangeven. Dat doet u door eerst het betreffende land te selecteren. Zodra u dat gedaan heeft verspringt het scherm en kunt u een stad selecteren. U kunt eventueel ook handmatig een punt op de kaart selecteren door in het keuzeblok rechts naast de kaart de optie "Add a Waypoint" te selecteren en vervolgens op de gewenste plek op de kaart te klikken.

Tevens moet u in dit scherm een titel aangeven voor uw foto-album in het tekstveld "Album Name".

Zodra u het juiste punt op de kaart geselecteerd heeft, klikt u op de knop "Create Album". U krijgt nu een scherm te zien met de titel "Upload Pictures for album:" met daarachter de titel die u aan het foto-album gegeven heeft. In dit scherm kunt u meerdere foto"s tegelijkertijd selecteren en uploaden.

Foto"s uploaden doet u door achter het eerste tekstveld op de knop "Browse"* te klikken. U kunt nu uw foto opzoeken en selecteren. Zodra u de gewenste bestandsnaam geselecteerd heeft (door bijvoorbeeld op "OK" te klikken), wordt deze in het tekstveld voor de knop "Browse" geplaatst. Herhaal deze handeling desgewenst indien u meerdere foto"s wilt plaatsen. U kunt per upload-ronde tot 10 foto"s uploaden.

Indien u alle gewenste bestanden heeft geselecteerd, klikt u op de knop "Upload". Uw foto"s worden nu in het album geplaatst en automatisch gepubliceerd op uw website.

U krijgt vervolgens een scherm te zien waarin wordt aangegeven welke bestanden zijn geupload. Indien u meer foto"s wenst te plaatsen, klikt u op de knop "Continue". U krijgt nu wederom het scherm te zien waarin u tot 10 foto"s kunt selecteren en uploaden. Herhaal de hierboven aangegeven stappen, net zo lang tot u alle gewenste foto"s heeft geplaatst.

Klik vervolgens rechtsboven op de link "Show Album" om uw album te bekijken.