TravelJournal.net - Dream, Experience, Share! TravelJournal.net - Dream, Experience, Share!

Hoe gebruikt u de wereldkaart?

De wereldkaart is bedoeld om uw reizen over de aarde te visualiseren voor hen, die vanachter hun computer met u meereizen. In deze handleiding zal kort uitgelegd worden wat de wereldkaart aan gebruikers kan laten zien en hoe u uw reizen op de wereldkaart kunt aangeven.

View Whereabouts

Bezoekers kunnen uw wereldkaart enkel bekijken, niet veranderen. Om de wereldkaart te bekijken, hoeft u of de bezoeker niet ingelogd te zijn. Indien u wel ingelogd bent, verandert dat niets aan de instructies.

Om de wereldkaart te bekijken, klikt u op de optie "Where on Earth?" in het menu aan de linkerkant. U krijgt nu een scherm te zien met de titel "View Whereabouts". De kaart toont het laatst geplaatste punt gecentreerd in de kaart. De kaart is ingezoomd op niveau 5.

U kunt vanaf dit punt in- en uitzoomen op de kaart door op de verschillende zoomniveau's onder de kaart te klikken. Het laagste zoomniveau is 1 en laat de gehele wereldkaart zien. Het hoogste zoomniveau is 7 en laat een fragment van het gebied zien waarin het laatste punt gezet is. De schaal staat linksonder in de wereldkaart vermeld. Het laatste punt dat op de kaart gezet is, blijft gecentreerd getoond worden op de verschillende zoomniveau's, tenzij de kaart op een ander punt gecentreerd wordt.

Door middel van het menu rechts van de kaart kunt u de wereldkaart op een ander punt centreren. Dat doet u door eerst de optie "Centre view" aan te klikken en vervolgens te klikken op de kaart. De kaart wordt nu getoond met het punt dat u heeft aangeklikt gecentreerd. Indien u kiest voor de optie "Zoom In" of "Zoom Out" zoomt u in of uit op de wereldkaart met het punt waar u op klikt gecentreerd.

Een andere manier om te centreren en tegelijkertijd in- of uit te zoomen is door gebruik van het scrollwieltje van de muis. Als u uw muis op een bepaald punt op de kaart plaatst zonder te klikken en vervolgens één keer met het scrollwieltje naar boven scrollt, zoomt u één niveau in op het punt waarop de muis geplaatst is. Door één keer het scrollwieltje naar beneden te scrollen zoomt u een niveau uit.

Update Whereabouts

Om uw route op de wereldkaart te tekenen, moet u ingelogd zijn. Op moment dat u inlogt op uw website op TravelJournal.net krijgt u de volgende 6 icoontjes te zien:
Starticoontjes

Om een nieuw punt op uw wereldkaart te plaatsen klikt u op het volgende icoontje:
Wereldkaart bijwerken

U kunt ook in het menu aan de linkerkant klikken op de optie "Where on Earth?" en vervolgens in het daaronder opengeklapte submenu op de optie "Update Whereabouts".

U krijgt nu een scherm te zien met de titel "Update Whereabouts". Door middel van het zoommenu onderaan de wereldkaart en de optie "Centre view" in het menu rechts van de wereldkaart, of door middel van het scrollwieltje op de muis kunt u naar het gewenste punt op de kaart navigeren. Om een zogenaamd "waypoint" te plaatsen selecteert u in het menu rechts van de kaart de optie "Add Waypoint". Vervolgens klikt u op de gewenste plek op de wereldkaart. Als u een tweede plek op de kaart markeert, tekent het systeem automatisch een rechte lijn van punt 1 naar punt 2. Op deze manier kunt u uw volledige route weergeven.

Indien u een waypoint wilt verwijderen selecteert u in het menu rechts van de kaart de optie "Delete Waypoint". Vervolgens klikt op het waypoint dat u wilt verwijderen. Het waypoint wordt verwijderd. Het systeem zal nu automatisch een lijn laten lopen tussen de twee waypoints die aan weerszijden van het verwijderde waypoint lagen.

Indien u een waypoint wilt verplaatsen selecteert u in het menu rechts van de kaart de optie "Move Waypoint". Vervolgens klikt u op het waypoint dat u wilt verplaatsen. Het systeem markeert het te verplaatsen waypoint met een vlaggetje. Vervolgens klikt u op de gewenste plek op de wereldkaart. Het gemarkeerde waypoint wordt nu verplaatst naar de nieuw geselecteerde plek.